Béla

Az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar pünkösdi fesztiválja

2007.05.14. 00:00

Programkereső

Május 27-én pükösdi hangversenyt ad az Osztrák-magyar Haydn-zenekar a fertődi Esterházy-kastélyban. Másnap délelőtt kávékoncertre várják az érdeklődőket.
bcc3b44f-f9c2-4176-b441-261d2cebefc4

A világhírű karmester, Fischer Ádám által, Joseph Haydn műveinek előadására létrehozott Osztrák-magyar Haydn-zenekar majd egy évtized elmúltával lép fel újra nyilvános hangversenyen a fertődi Esterházy-kastélyban, azon falak között, ahol egykor maga a mester muzsikált.

A Haydn Eszterháza Programiroda szervezésében 2007. május 27-én este fél 8-kor kezdődő hangverseny az iroda és a zenekar hosszú évekre tervezett együttműködésének nyitánya. Az esten közreműködik a kiváló olasz szopránénekesnő, Raffaella Milanesi.

A pünkösd vasárnap esti, "hivatalos" előadást másnap délelőtt 11-kor egy kötetlenebb kávékoncert követi. A zenekar három tagjának – Horváth János (hegedű), Zsoldos János (gordonka), Granik Anna (zongora) – kamarazenélése után kávéra és Esterházy-tortára hívjuk meg a hallgatóságot a kastély "hűsölő termében", a Sala Terrenában.

(2007. május 27. 19:30 Esterházy-kastély (Fertőd) - Az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar koncertje; km.: Raffaella Milanesi (szoprán), vez.: Fisher Ádám)