Júlia, Rita

Kodály-játék 3.

2007.05.16. 00:00

Programkereső

A kettős Kodály-évfordulóhoz kapcsolódóan játékot indítunk. Játsszon a Fidelióval minden héten, és nyerjen egy kötetet Eősze László Kodály Zoltán életének krónikája című könyv 2007-es kiadásából!
fde5ebc9-2066-4d6b-9736-728e1be5fe80

A Magyar Rádió és a Hungaroton CD-sorozatot hoz létre Kodály Zoltán összes művének kiadására. A több évre tervezett zenei vállalkozásból a Kodály-évben a sorozat szerkesztőbizottságának felállítása, a tervezés és a sorozat első néhány CD-jének kiadása történik. A Hungarotonnál már elkészült Kodály-sorozatok mellé (a szólócselló- és cselló zongoraművek, zongoraművek, vegyes-és férfikari művek) zenekari, oratórikus, női- és gyermekkari újonnan készített felvételek társulnak. Az összkiadás függelékeként kapnának helyet azok az albumok, amelyek a Rádió Archívumának legértékesebb, történeti értékű Kodály-felvételeit tartalmazzák. Ezzel kapcsolatban a Rádió Kodály-honlap elkészítését tervezi, online hallgatható hangfelvétel megjelenítésével.

E heti kérdésünk: Ki készített lemezt a Hungarotonnál 1992-ben Kodály összes zongoraművéből? (A lemez 1994-ben jelent meg.)
(Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy nevet írjon!) A helyes válasz megtalálható a www.kodaly125.hu oldalon.

A helyes megfejtők közül ketten nyerhetik meg Eősze László Kodály Zoltán életének krónikája című könyv 2007-es kiadását.