Aladár, Álmos

Kodály-pályázat pedagógusoknak

2007.05.19. 00:00

Programkereső

A Tehetséges Magyarországért Alapítvány és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége nyílt pályázatot hirdet Kodály Zoltán által pedagógiai célra megalkotott zeneművek felhasználására vonatkozó pályaművek elkészítésére.
db3229e8-f086-434b-908f-c89c342afd21

A pályaműveket három kategóriában várják:
I. Iskolai énekoktatás
II. Énektanárképzés
III. Felsőfokú szakzenész-képzés

A pályázat célja, hogy lehetőséget nyújtson a zenepedagógusoknak arra, hogy Kodály Zoltán által pedagógiai célra megalkotott zeneművek felhasználásával kapcsolatos eredményes zeneoktatási módszereiket, elképzeléseiket közreadhassák, és ezzel segíthessék a zeneoktatás hatékonyságát. A pályázati tanulmány terjedelme (a beillesztett képek, ábrák, táblázatok nélkül) legfeljebb 20.000 karakter lehet szóközökkel, nem haladhatja meg a 10 nyomtatott oldalt.

A pályázaton mindenki részt vehet, a külföldről érkező pályázatokat angol nyelven kérjük beküldeni. A pályázat jeligés, a szerző nevét címét lezárt borítékban kérjük mellékelni. A pályázatokat kizárólag postai úton, ajánlott küldeményként fogadjuk: Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége 1064 Budapest, Vörösmarty u. 64. A pályázatot 1 nyomtatott példányban, valamint digitális adathordozón kell beküldeni.

A pályázatra benyújtott tanulmányok beküldési határideje (postabélyegző dátuma): 2007. szeptember 30.

A pályázat zsűrije 2007. december 10-ig tájékoztatja a nyerteseket eredményükről, illetve az eredményt nyilvánosságra hozza a Tehetséges Magyarországért Alapítvány és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége honlapján. A pályázat zsűrijét a következők alkotják:
- Bogányi Gergely, Kossuth-díjas zongoraművész
- Ember Csaba, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke
- Erdei Péter, a kecskeméti Kodály Intézet igazgatója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető tanára
- Szabó Dénes, Kossuth-díjas zenetanár és karvezető
A pályázat védnöke: Kodály Zoltánné.

A zsűri a díjazott tanulmányokat kategóriánként Kiemelt Nívó díjban, Nívó díjban és Dicséretben részesíti, ennek megfelelően a díjak értéke kategóriánként: 100.000; 80.000; 50.000 Ft. A zsűrinek jogában áll a díjakat visszatartani vagy többszörösen kiadni. A díjazott tanulmányokat a megy jubileumi kiadványban jelentetik meg, illetve hozzáférhetővé teszik honlapjukon.