Csilla, Noémi

A teljesség felé - Fassang László zongoraestje

2007.06.02. 00:00

Programkereső

Június 3-án holnap, az esti órákban Fassang László orgona és zongoraművész ad szabadtéri zongoraestet a Csend napján a Fiumei Úti Sírkertben. Weöres Sándor A Teljesség Felé című műve, valamint Erkel Ferenc által inspirált improvizációk hangoznak majd el.
30175120-047e-4f3d-934a-a4d4d273fd04

Június 3-án a Fiumei úti Nemzeti Sírkert ismét megrendezi a már hagyománynak számító Csend napját, melyre szeretettel várják a feltöltődni, kikapcsolódni vágyókat. A rendezvény célja, hogy a neves síremlékek mellett a kertet mint gyönyörű parkot is bemutathassák és kihasználhassák kulturális rendezvényeinek segítségével.

Csakúgy mint tavaly, a programok zárása képpen este fél nyolctól Fassang László orgona és zongoraművész ad szabadtéri improvizációs estet. A koncert a magyar irodalom és zenetörténet egy-egy óriásának, Weöres Sándornak és Erkel Ferencnek állít emléket a helyszínen, nyugvóhelyükhöz méltóan. A koncerten Weöres A teljesség felé című műve, valamint Erkel Ferenc inspirálta improvizációk, majd a koncert végén a közönség által megadott, spontán témákra való rögtönzések lesznek hallhatóak. A darabok között Szikszai Rémusz színész ad elő részleteket Weöres Sándor A teljesség felé című művéből. A belépés díjtalan.

(19:30 Kerepesi temető (Fiumei úti sírkert) (Budapest) - "A teljesség felé" - Fassang László (zongora) koncertje; improvizációk Erkel és Weöres Sándor műveinek inspirációjára, és a közönség által megadott témákra; km.: Szikszai Rémusz (próza)