Béla

Impressziók

2007.06.04. 00:00

Programkereső

Egy audiovizuális "performansz"-ra invitálják a koncertlátogató közönséget a Four Bones Quartet tagjai, Palya Bea, Karafiáth Orsolya és Kovács Tamás június 21-én a Művészetek Palotája Fesztivál Színházába. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
f2120b36-bec0-4fd7-910c-35e69e33a794

Nagy János: Impressziók című művét a Four Bones Kvartett számára komponálta, amelynek zenei anyaga végighalad a tradicionális hangzástól a jazzen át a modern improvizatív könnyűzenei elemekig. A koncerten részt vesz még Palya Bea is, a zenészek játékát pedig Merényi Dávid és Nagy Gergely fotóművészek zenére komponált fotómontázsa teszi még látványosabbá. A dalok szövegéül Karafiáth Orsolya költőnő zenére írt impressziói szolgálnak. A Kvartetthez csatlakozik az ütőhangszereket megszólaltatva Kovács "Tobzi" Tamás, és a zongora mögött maga a szerző, a kiváló jazz-zongorista Nagy János is.

A mű létrehozása a közönségnek nyújtott újfajta zenei és vizuális élmény színvonalas megvalósítása a produkció minden tagja számára nagyfokú kihívás, hiszen hasonló létrehozására nem volt még Magyarországon példa. Hazánkban egyedülálló, hogy egy klasszikus hangzásvilágon alapuló harsona kvartett, a hagyományos hangzástól eltérő módon, modern környezetben mutat be egy kifejezetten erre a célra komponált zenei művet.

Az előadás jó lehetőség arra, hogy a komolyzenére, a klasszikus hangzásvilágra kevésbé fogékony, de nyitott zenerajongókkal is megkedveltessék a harsonajáték egy új hangzásvilágát, illetve bemutassák a kortárs magyar zene, irodalom és a fotóművészet izgalmas találkozását.

Kérdésünk: Melyik az a 19 fős, 2004-ben létrehozott zenekar, amelynek egyik alapító tagja Nagy János? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.