György

Óbudai Nyár 2007

2007.06.04. 00:00

Programkereső

Az évről évre új és színes programokkal jelentkező Óbudai Nyár rendezvénysorozat kiállta az idő próbáját, és összhangra talált az épített környezettel. Az Aquincumi Múzeum, a Kiscelli-kastély, a barokk főplébániatemplom, a Krúdy Gyula utolsó lakhelyéhez közeli Társaskör – az Óbudai Nyár helyszínei.

A századfordulós Fő tér lassan visszakapja régi közösségteremtő funkcióját. A néhány év alatt népszerűvé vált zenés estek mellett június 10-től minden vasárnap délelőtt promenádzene szól a fúvós-, a szalon- és a könnyed big band muzsika kedvelőinek, június 30-tól szombat esténként 9 órától pedig szabadtéri mozielőadások várják magyar filmekkel a közönséget. "Minden, ami zene" – idén ez a mottója a június 16-án az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar Kodály-műsorával kezdődő, azután július 20-ig péntekenként folytatódó zenés esteknek, melyeken fellép a Határőrség Zenekara, a Hot Jazz Band a Budapesti Vonósokkal, az Operettvilág Együttes, a szegedi Molnár Dixieland Band, valamint a Stúdió 11 Szulák Andreával.

A programsorozat hagyományosan a Könyvhétvégével kezdődik a Fő téren, ahol nem csak frissen megjelent és régi könyvek között válogathatnak, hanem részt vehetnek a beszélgetéseken Gyimesi László költővel, valamint a Krúdy-titkok kutatójával, Kelecsényi Lászlóval, és meghallgathatják Incze Ildikó önálló estjét, a Szeretőket. Az Alma, a Kolompos és a Katáng zenekar műsorát a BonBon Matiné kínálja gyerekeknek és felnőtteknek.

023f5f0d-350c-42b2-9759-3fd9574cb6bd

Molnár Ferenc vígjátékát, a Delilát Bánsági Ildikó és Balázs Péter főszereplésével június 28. és július 8. között az Óbudai Társaskör hangulatos kertjében nyolc alkalommal adják elő. A hatvanas évek nagy sikerű filmjét megidéző zenés-táncos bohózat, az Oké, Néró Hajdu István és Fesztbaum Béla főszereplésével elevenedik meg az Aquincumi Múzeum romkertjének szabadtéri színpadán. A darabot július 13. és 21. között négy előadásban láthatja a közönség.

Klasszikus miniatűrök Vivalditól Kreislerig – többnyire koncertek után, ráadásként játszott szerenádokat, táncokat, divertimentókat hallgathatnak az Erkel Ferenc Kamarazenekar, a Mendelssohn Kamarazenekar, a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok és Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában a Kiscelli-kastély udvarán, július 14-től augusztus 4-ig szombatonként.

A Szent Péter és Pál plébániatemplomban augusztus 18-tól szeptember 8-ig szombat esténként orgonaestekkel, latin nyelvű kórusmuzsikával és Haydn-esttel várják a zenebarátokat. Békásmegyeren, a Csobánka téren a Budapest Ragtime Band ad koncertet június 23-án. Augusztus 25-én pedig a Közösségi Ház szabadtéri színpadán Boccaccio darabját, a Sólyompecsenyét tekinthetik meg a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház előadásában. Látogasson hát ki Óbudára, kóstolja meg ízeit, sétáljon végig a Duna parton, és érezze jól magát az Óbudai Nyár rendezvényein!