Csilla, Noémi

City Showcase

2007.06.05. 00:00

Programkereső

A 2003-ban útjára indított City Showcase fesztiválon olyan előadókat fedeztek fel az elmúlt évek alatt, mint például Amy Winehouse, Catrin Finch, Jemima Phillips, Oduo, Hot Chip, Keane, Razorlight, Seth Lakeman, Ray LaMontagne vagy a Sway. A 2007-es rendezvény június 4-8-ig tart, amelyen Etsey Katalin képviseli a magyarokat.
937fbb92-b1d4-4424-9ad0-37dce4eab3b7

Etsey Katalin fiatal magyar lant művész június 7-én lép fel London egyik légsokszínűbb zenei fesztiválján a City Showcase-en. A Debrecenben született művész jelenleg a londoni Royal College of Music növendéke. Az eredetileg biológus végzettségű Katalinnak londoni tartózkodása alatt már többször volt alkalma bemutatkozni a brit közönségnek nem csak a fővárosban, hanem Nagy-Britannia nagyobb városaiban is. A fesztivált követően Svédországi turnéra indul Eva Karell szoprán énekesnővel, akinek neve ugyancsak feltűnik a fesztiválon fellépő művészek között.

A City Showcase-t minden évben június első hetében rendezik meg a brit fővárosban. A koncertek ingyenesen látogathatók napközben és este egyaránt London több helyszínén, - mint például a legendás The Fly, Embassy Club, The Grill Room, The Social and The Metro Club csak hogy néhányat említsünk. A rendezvény fő célja nem csupán a szórakoztatás, hanem az is, hogy a szakma megismerkedjen a fiatal tehetségekkel. A fesztiválon minden zenei műfaj megtalálható – a rocktól a klasszikusig, a bluestól a jazzig. A négy napos rendezvényen nemzetiségi estéket is szerveznek, melyeken az adott országok előadói lépnek fel.

A fesztivál szervezői minden évben megbíznak egy fiatal zeneszerzőt, hogy komponáljon egy új művet, melyet a rendezvényen hallhat először a közönség. Idén Amy Dickson (szaxofon) adja elő Adam Melvin legújabb szerzeményét, melyet kimondottan a fesztiválra komponált.

További információ:www.cityshowcase.co.uk vagy www.myspace.com/cityshowcase