György

Kodály-játék 6.

2007.06.08. 00:00

Programkereső

A kettős Kodály-évfordulóhoz kapcsolódóan játékot indítunk. Játsszon a Fidelióval minden héten, és nyerjen egy kötetet Eősze László Kodály Zoltán életének krónikája című könyv 2007-es kiadásából!
305455a3-472f-48e7-a914-663d2ec46330

A kecskeméti Katona József Könyvtár programokkal és újdonságokkal jelentkezik a kettős Kodály-évforduló kapcsán.
"Szívébe fogadott Kecskemét" címmel könyvtári vetélkedőt indított, a könyvtár különböző szolgáltatási pontjain minden hónapban új kérdéssel várják a látogatókat.

A "Zenei szolgáltatás 6-os csatornája" a könyvtárosok ajánlásával havonta frissül, tematikusan: júniusban például Kodály azon műveit ajánlják, amelyek a magyar történelemről szólnak – Ének Szent István királyhoz, Fölszállott a páva, Magyarokhoz. Ezen kívül természetesen számtalan felvételt lehet meghallgatni, a gyerekkari művektől kezdve a zenekari műveken át a pedagógiai munkákig.

A "Legyen a zene mindenkié" pedig egy kiállítás-sorozat címe. A második rész (Kodály a pedagógus) június 1. és augusztus 18. között tekinthető meg a helyismereti gyűjteményben.

A könyvtár újdonságai közé tartoznak a Kodály által írt, illetve róla szóló könyvritkaságok, videófelvételek, szövegkönyvek és a Kodály emlékév alkalmából megjelentetett CD-k is.

E heti kérdésünk: Milyen épület ma Kodály Zoltán szülőháza? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba, csak egy szót írjon!) A helyes válasz megtalálható a www.kodaly125.hu oldalon.