György

Újra megnyílik a Royal Festival Hall Londonban

2007.06.08. 00:00

Programkereső

A hétvégén nyitja meg kapuit a Southbank Centerben az új Royal Festival Hall, mely a nyári hónapokban fantasztikus programokkal várja a látogatókat.
edc5a17e-16fc-48a4-a7f0-07f5c5a16eac

A két éves felújítást követően a londoni Royal Festival Hallnak nagyon ki kell tennie magáért, hogy kárpótolja a közönséget az elmúlt évek nélkülözéséért. Ezzel úgy tűnik a szervezők is tisztában vannak, hiszen a nyitó hétvégén, június 8-10-én csaknem 18 ezer profi és amatőr előadó 48 órán keresztül szórakoztatja majd a közönséget.

Az ünneplés pénteken napnyugta után kezdődik, amikor egy háromszáz fős kórus dalolva vonul végig a Temze partján egészen a Festival Pier-ig, ahol Orlando Dough komponista szerzeményét adják elő, mely kimondottan a Royal Festival Hall "visszatérése" alkalmából íródott.

A hétvége természetesen a klasszikus zene szerelmeseinek kínál elsősorban programokat, mely szombaton a London Sinfonietta előadásával kezdődik, és a London Philharmonic Orchestra koncertjével folytatódik. A két nap alatt amatőr és profi muzsikusok egyaránt az új fesztivál hall megnyitását ünneplik. Az előttünk álló 48 óra egyik legkülönlegesebb eseményének számít az a koncert, melyen négyezer hatéves kisiskolás lép majd fel. A komolyzenei fesztivál a Philharmonia Orchestra hangversenyével adásával zárul, melyen Paul Daniel karmester kétezer amatőr énekesnek vezényli Beethoven 9. Szimfóniáját.