Benedek

Egy kis kastélyi zene

2007.06.11. 00:00

Programkereső

Kilencedik alkalommal frissíti fel a forró nyári napokat a Gödöllői Kamarazenei Fesztivál. 2007. június 29. és július 6. között három koncert közül is választhat a hűsölésre vágyó közönség a királyi kastélyban.
99702fd2-3309-48d2-83b6-495e13f4473f

Könnyed komolyság – talán ez is lehetne az idei program szlogenje, hiszen a műsorban Mozarton, Griegen, Piazzollán, Kodályon és Bartókon át a dixie műfajáig sok minden megtalálható. A nyáresti kamarazene különleges "műfaj". Frissítőleg hat mindenkire, pláne, ha nem egy légkondicionált koncertteremben, hanem egy 250 éves kastély udvarán élvezheti a közönség a Gödöllőre már-már visszajáró kiváló magyar muzsikusok örömzenéjét. A 17 ezer négyzetméter alapterületű, 28 hektáros parkkal övezett Gödöllői Királyi Kastély Magyarország egyik legszebb, leghangulatosabb épülete, ahol a kamarazenei fesztivál keretén belül idén először június 29-én hűsölhetünk. Már a koncert címe is felér egy pohár könnyed fehér borral, mely a legjobb szomjoltó hosszú, forró nyári napokon. "Mozarttól Piazzolláig" kalauzol a Mendelssohn Kamarazenekar és Kertesi Ingrid mindenkit, aki Gödöllőre látogat. A művészek játszanak Telemannt, Handelt, Vivaldit, Grieget és Bartókot is.

Két nappal később, július 1-jén "Nyáresti szerenádra" kerül sor, öt muzsikus, köztük a fesztivál művészeti vezetői, Szabadi Vilmos hegedű- és Gulyás Márta zongoraművész előadásában. A Sholz Melindával (fuvola), Varró Katalinnal (hegedű), Bársony Péterrel (brácsa) kiegészült "kvintett" tagjai is megszólaltatnak Grieg-művet, de elhangzik Gershwin-Heifetz három prelűdje, illetve egy-egy szerenád Beethoventől és Kodálytól is.

Július 6-án "A dixie klasszikusai" fokozzák a nyáresti hangulatot. Igazi örömzene lesz ez is, méghozzá a műfaj hazai legjobbjainak előadásában. Természetesen az idén jubiláló Benkó Dixieland Bandről van szó, ám ezúttal is különleges színek fokozzák a naplemente hangulatát. Dixie-t játszik ugyanis a zenekarral két hegedűs, a komolyzenész Szabadi Vilmos és a dzsesszmuzsikus Deseő Csaba.

Nem elhanyagolható az a nagyszerű kezdeményezés a szervezőktől, hogy koncert előtt vagy után a közönség kedvezménnyel válogathat a gödöllői Kiskastély étterem étlapjából, sőt, hogy a kirándulás teljes legyen, a megvásárolt koncertjeggyel az előadás napján féláron tekinthető meg a Kastélymúzeum.

Jegyinformáció: (1) 486-3311, www.interticket.hu, www.ticketportal.hu, www.tex.hu