Béla

Impressziók

2007.06.12. 00:00

Programkereső

Ez a címe Nagy János audiovizuális performanszának, amelyet június 21-én mutatnak be a Művészetek Palotájában a Four Bones Harsonakvartett, Palya Bea, Nagy János és Kovács Tamás "Tobzi" közreműködésével.
f2120b36-bec0-4fd7-910c-35e69e33a794

Az elsősorban a négy harsonára írt művet a Four Bones adja elő, akik azzal a nem titkolt szándékkal lépnek a közönség elé, hogy megmutassák a harsonajátékban rejlő, eddig a hazai közönség számára kevésbé ismert számtalan lehetőséget, mind a hangzásvilágot, mind a technikai játékot tekintve (pl. térhatású zenei effektek használatával).

A különleges eseményben részt vesz Palya Bea is, aki énekesként működik közre a produkcióban. A művészek játékát Merényi Dávid és Nagy Gergely zenére komponált fotó montázsa teszi még színesebbé. A dalok szövegéül az elismert költőnő, Karafiáth Orsolya zenére írt impressziói szolgálnak. Közreműködik továbbá az ütőhangszereket megszólaltatva Kovács Tamás "Tobzi", és a zongora mögött maga a szerző, Nagy János is.

(2007. június 21. 19:30 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) - Nagy János: Impressziók; km.: Four Bones Harsonaquartet (tagjai: Magyar Péter, Villányi László, Halász Ágoston, Gyetvai Péter), Palya Bea (ének), Nagy János (zongora), Karafiáth Orsolya (vers), Kovács "Tobzi" Tamás (ütőhangszerek), Merényi Dávid, Nagy Gergő (fotók, vetítés)