Konrád

A Savaria Szimfonikus Zenekar nyáresti hangversenye

2007.06.14. 00:00

Programkereső

A Szombathelyi Szimfonikus Zenekar júniustól Savaria Szimfonikus Zenekar néven lép színpadra. Az arculatváltáson átesett társulat a "Mindenkinek zenélünk" szlogen jegyében vár minden érdeklődőt ingyenes szabadtéri hangversenyére, amelyen a jövő évad műsorából ad ízelítőt az együttes, június 22-én.
608b1a26-b673-4a39-9e5e-dbd6330beb3b

A korábbi években mindig nagy érdeklődés kísérte a szimfonikus zenekar nyári koncertjeit. Szombathely polgárai előszeretettel látogatnak el szabadtéri hangversenyekre, ugyanis ezek a rendezvények különleges hangulattal töltik meg a forró nyári estéket. A hagyomány folytatódik, a Savaria Szimfonikus Zenekar idén nyáron két alkalommal is koncertezik a megyeszékhely megszépült Fő terén. Az első hangversenyre 2007. június 22-én kerül sor, ekkor a jövő évad repertoárjából ad ízelítőt a társulat, Alpaslan Ertüngealp zeneigazgató vezetésével. Az est szólistájaként színpadra lép Huszár Barbara szoprán, aki a tavalyi évben két ízben is elkápráztatta hangjával a nagyérdeműt.

Aki újra és újra szeretné átélni a zenei élményekkel teli este hangulatát, élvezni a zeneirodalom gyöngyszemeit a Savaria Szimfonikus Zenekar és kitűnő vendégművészei előadásában, a koncert alkalmával megvásárolhatja a társulat jövő évi Szimfónia-, és Líra-bérletét a színpad melletti standnál. A következő Fő téri koncertre augusztus 19-én kerül sor, azután a kőszegi Várudvaron szerepel a Savaria Szimfonikus Zenekar, majd októberben útjára indul a jövő évad a felújított, csodálatos Bartók Teremben.

(2007. június 22. 20:00 Fő tér (Szombathely) - A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje; J. Strauss: Denevér - nyitány, ária; Verdi: Rigoletto - Gilda áriája; Wagner: Tannhäuser nyitány; Hacsaturján: Spartacus - részletek; Borogyin: Poloveci táncok; km.: Huszár Barbara (ének); vez.: Alpaslan Ertüngealp)