Csilla, Noémi

Egy kis kastélyi zene - II. forduló

2007.06.18. 00:00

Programkereső

Kilencedik alkalommal frissíti fel a forró nyári napokat a Gödöllői Kamarazenei Fesztivál. 2007. június 29. és július 6. között három koncert közül is választhat a hűsölésre vágyó közönség a királyi kastélyban. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a július 1-jei koncertre!
99702fd2-3309-48d2-83b6-495e13f4473f

Könnyed komolyság – talán ez is lehetne az idei program szlogenje, hiszen a műsorban Mozarton, Griegen, Piazzollán, Kodályon és Bartókon át a dixie műfajáig sok minden megtalálható. A nyáresti kamarazene különleges "műfaj". Frissítőleg hat mindenkire, pláne, ha nem egy légkondicionált koncertteremben, hanem egy 250 éves kastély udvarán élvezheti a közönség a Gödöllőre már-már visszajáró kiváló magyar muzsikusok örömzenéjét. A 17 ezer négyzetméter alapterületű, 28 hektáros parkkal övezett Gödöllői Királyi Kastély Magyarország egyik legszebb, leghangulatosabb épülete, ahol a kamarazenei fesztivál második koncertjére július 1-jén kerül sor.

A Nyáresti szerenád című koncerten öt muzsikus, köztük a fesztivál művészeti vezetői, Szabadi Vilmos hegedű- és Gulyás Márta zongoraművész lép fel. A Sholz Melindával (fuvola), Varró Katalinnal (hegedű), Bársony Péterrel (brácsa) kiegészült "kvintett" tagjai is megszólaltatnak Grieg-művet, de elhangzik Gershwin-Heifetz három prelűdje, illetve egy-egy szerenád Beethoventől és Kodálytól is.

Kérdésünk: Ki az a zeneszerző, akiknek két műve is elhangzik a gödöllői koncerteken? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válsz mezőbe csak egy vezetéknevet írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.