Ervin

A Zeneakadémia júniusi hírei

2007.06.20. 00:00

Programkereső

A Liszt Ferenc Zeneakadémia és a baltimore-i La Gesse Alapítvány ifjú művészeinek közös hangversenyére kerül sor a Régi Zeneakadémia Dísztermében 2007. június 20-án és 21-én. A két hangversennyel a tehetséges fiatalok Msztyiszlav Rosztropovicsnak, minden idők egyik legnagyobb gordonkaművészének állítanak emléket.
44413ed8-8f40-4869-a6d1-1ac65bad0a71

A baltimore-i szervezetet 1981-ben Cecilia de Medici hercegnő alapította tehetséges fiatal amerikai zenészek támogatására. Az alapítvány – az évi két alkalommal megrendezésre kerülő saját szervezésű fesztiválja mellett - több fellépési lehetőséget kínál nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Európa-szerte több városban is. Idén a Zeneakadémia két hallgatója, Banda Ádám (hegedű) és Szakács Ildikó (ének) turnézott az Alapítvány rendezésében. A La Gesse Alapítvány zenészei első alkalommal lépnek fel Budapesten, a Zeneakadémia ifjú hallgatóival közös koncerten a La Gesse nyári fesztiválprogramjának részeként. A hangverseny védnökei: Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, valamint Cecilia de Medici, a La Gesse Alapítvány elnöke. A hangversenyekre a belépés díjtalan.

Múzeumok Éjszakája - tánc, gyerekzsenik, koncert Liszt Ferenc erkélyén

A Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében a Liszt Ferenc Emlékmúzeum idén is izgalmas, színes programkavalkáddal várja az érdeklődőket június 23-án este hattól, másnap hajnali két óráig. Az Emlékmúzeum műsorkínálatában szerepel többek között táncbemutató, két rendkívüli tehetségű gyermekművész koncertje, valamint rézfúvós minikoncert is, amelyet Liszt Ferenc erkélyén tartanak. A látogatók emellett megismerkedhetnek a múzeum állandó és időszakos kiállításaival, Liszt Ferenc különleges hangszereivel, és a Bach-terem orgonájával is. A rendezvény zárásaként éjszakai jazzmuzsikát élvezhetnek a zenekedvelők Borbély Miklós (szaxofon), Fenyvesi Márton (gitár), Farkas Norbert (bőgő) és Demjén Péter (dob) közreműködésével. Jegyek a Liszt Ferenc Emlékmúzeum jegypénztárában kaphatóak.