Ervin

Új évad Szolnokon

2007.06.23. 00:00

Programkereső

Új fejezet kezdődött a Szolnoki Szimfonikus Zenekar életében 2007. január 1-jétől, amikor Izaki Masahiro japán karmester lett az együttes főzeneihgazgatója. Ő állította össze a 2007/2008-as évadtervet, melynek résztvevői a Zenekar, a Szolnoki Bartók Kórus, a Budapest Kórus, a Szolnoki Tisza Táncegyüttes, neves operaénekesek és szólisták.
10203844-bd8b-44c6-902c-ea88ba0b986b

Az évad két bérlettel indul: az Aba Novák bérlet a róla elnevezett zenei és művelődési központban hat koncerttel, a Fantázia bérlet öt koncerttel pedig különböző helyszíneken (Megyeháza, a Szolnoki Galéria, és a Damjanich János Múzeum Díszudvara) kerül megrendezésre. A bérleten kívüli hangversenyek helyszínei: Budavári Mátyás Templom, Szolnoki Galéria, a debreceni Kölcsei Ferenc Kulturális Központ, a szolnoki Görög Katolikus templom, a törökszentmiklósi Pódium terem, és természetesen az Aba Novák Kulturális központ.

Az Aba Novák bérletben, a Kodály évforduló tiszteletére olyan nagyformátumú művek kerülnek előadásra, mint a Budavári Te Deum, a Psalmus Hungaricus, vagy a Kállai kettős. A Fantázia bérlet keretében a Zenekar művészei mutatkoznak be, a Fúvós, vagy a Vonós esten, de hallgathatunk bécsi muzsikát, vagy Big Band koncertet is. A szolnoki Bartók Béla Kamarakórus is bemutatkozik önállóan ennek a bérletnek a keretében.A bérleten kívüli hangversenyek sorában felcsendül Beethoven IX. Szimfóniája, de Lehár Ferenc muzsikáját is élvezheti a közönség.

További esemény a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, hogy az Aba-Novák Kulturális Központ és Szolnok Megyei Jogú Város Humán és Városfejlesztési Igazgatósága ismét útjára indítja a nagy hagyományokkal rendelkező, a szolnokiak által már korábban Korzó néven megismert és megszeretett városi programajánló magazint, amely immár a Szolnoki Paletta nevet viseli.

A havi rendszerességgel jelentkező kiadvány célja nem más, mint egy helyen bemutatni az egész város által kínált igényes, minőségi kulturális eseményeket, kikapcsolódási lehetőségeket, mind a város és megye lakosságának, mind a városba látogató vendégeknek, üzletembereknek. A Szolnoki Paletta olyan médium, ami neve szerint is színes, egyedi kulturális hírekkel szolgál és a kulisszatitkokba is bepillantást enged. Az újság nyáron kétszer tízezer példányban jelenik meg.