Emma

Idén is Budafest

2007.06.25. 00:00

Programkereső

Idén 16. alkalommal rendezik meg a Budafest Nyári Zenei Fesztivált, amelynek három helyszín ad otthont: a Szent István Bazilika, a Magyar Állami Operaház és a Hilton Szálló Dominikánus Udvara. A gazdag programsor - ahol helyet kap a klasszikus-, a klezmer-, a roma zene, az opera és az operett is - július 4-én veszi kezdetét és augusztus 16-án zárul.
5a29a8cd-acbf-4908-827a-797bbfeb4e09

A Szent István Bazilikánál a Belvárosi Nyári Szimfonikus Koncertek Fesztiválja a Kodály-évforduló jegyében telik. Július 5-től 19-ig négy koncert várja a látogatókat. A fellépők között a Miskolci Szimfonikus Zenekar, az Oklahomai Ifjúsági Zenekar, a Debreceni Filharmonikus Zenekar és a Liszt-Wagner Szimfonikus Zenekar neve szerepel.

A Dominikánus udvarban július 4-től veszi kezdetét a nyáresti szórakoztatás, ahol Operett gála, a Budapest Klezmer Band, a 100 Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttesének koncertje és Handel: Rinaldo című operája látható-hallható. Az Operaházban augusztus 1-jén indul a Budafesti szezon, Verdi: A végzet hatalma című operájával. Augustus 2-án egy különleges program kap helyet a műsorfolyamban, hiszen Kodály-emlékkoncertet rendeznek, ahol a Kecskeméti Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart Vásáry Tamás vezényli. A további programban szerepel még Puccini: Pillangóasszony és Bizet: Carmen című operája is.

A Fesztivál 1992-ben indult útjára, az Opera és Balett Fesztivállal, az Operaház szolgálatában álló V.I.P. Arts magánkezdeményezése jóvoltából. A rendezvényt mindig egy teljesen felújított operabemutatóval kezdték. A szimfonikus koncertek és a Dominikánus udvarban rendezett kamarajellegű előadásokat csak négy éve szervezik. Az idén is színes műsor, különleges helyszínek és rangos fellépők garantálják a fesztivál megszokott, magas színvonalát és a tartalmas nyáresti szórakozást.