Konrád

Amerikából jöttünk

2007.06.30. 00:00

Programkereső

Budapestre érkezik a Bucks Megyei Kórustársaság az Egyesült Államokból. A Kórus a MOM Bartók Béla Vegyeskarral és a Capo di Tutti i Capi kórussal közösen ad koncertet a budapesti Szent Anna templomban 2007. július 7-én este héttől.
80605d0f-e2dc-4ab8-a080-6ae13f2028cb

A 100 főből álló Bucks Megyei Kórustársaság az Amerikai Egyesült Államokból, Philadelphia közeléből érkezik hazánkba. A jelenlegi turnén a kórustagok fele vesz részt, akik nemcsak az éneklésnek élnek, az élet minden területén tevékenykednek. Évente csupán négy előadást tartanak, amire heti egyszeri próbával készülnek fel. A kórus művészeti vezetője Thomas Lloyd, aki a Philadelphia melletti Haverford Főiskola zeneprofesszora. A júliusi koncerten a klasszikus darabok mellett kortárs darabok is felcsendülnek a kórusok előadásában.

(2007. július 7. 19:00 Szent Anna Plébániatemplom (Budapest) - A Bucks Megyei Kórustársaság (USA), a MOM Bartók Béla Vegyeskar és a Capo di Tutti i Capi kórus koncertje; Kodály: Missa; Brevis; Esti dal; Rudolf Tobias: Psalm 42; Lloyd: What has become of the young and old men?; Swing low, sweet chariot; Kalinnikov: Svetje Tihi; Roland Carter: In bright mansions; Moses Hogan: Elijah Rock; Mendelssohn: Richte mich, Gott)