Konrád, Tivadar

Eszterháza 2007 - VI. forduló

2007.07.02. 00:00

Programkereső

Egymást érik a zenei fesztiválok Eszterházán 2007 májusa és szeptembere között. Játsszon velünk, és nyerjen két jegyet egy Ön által választott koncertre!
a5254a4f-7a8d-4149-bf00-5feab422751b

Joseph Haydn kiemelkedő alakja a zeneirodalomnak, de még egy ilyen géniusznak sem könnyű boldogulni a világban. Amikor a bécsi Stephansdom kórusából 17 évesen távoznia kellett – mert hangja mutálni kezdett -, kénytelen volt kottát másolni, templomokban orgonálni, hogy fenn tudja tartani magát. Szerencsére segítője is akadt abban az időben.

Kérdésünk: Ki volt a bécsi opera híres, olasz énekmestere - énekgyakorlatait egyesek a mai napig használják -, aki a fiatal Haydnt pályája kezdetén anyagilag és szakmailag is támogatta? (Kérjük, a válasz mezőbe a teljes nevet írja!)

Ha a helyes választ az alább jelzett időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két megfejtőnk két-két jegyet nyer egy tetszés szerint választott - de a játék lezárulását követő egy héten kívül eső - koncertre. A részletes koncertkínálat megtalálható a Fidelio "Kastélykoncertek - Eszterháza 2007" különszámában, illetve a www.eszterhaza.hu honlapon a "Kalendárium 2007" pontra kattintva.