Konrád, Tivadar

Szignálpályázatot írt ki a Müpa

2007.07.06. 00:00

Programkereső

A fiatal magyar zeneszerzők augusztus 15-ig küldhetik be ötleteiket: ősztől már a legjobb pályázatból készült anyagok lesznek hallhatók a Müpa-arculat zenei elemeiként.
00beb095-d750-4a74-83cc-0b70f985f01e

Az elmúlt két évben kialakult a Művészetek Palotájának általános arculata, ami elsősorban a kommunikációt és a grafikai megjelenéseket érintette. Ezt a működő rendszert kell kiegészíteni hangzóanyagokkal, melyek stílusukban erősítik a ház programpalettáját, kulturális misszióját. Így a szerzett zenének jelentős image-építő és reklámhordozó ereje is lesz.

A pályázatra azok a magyar természetes személyek jelentkezhetnek, akik 2007. augusztus 31-ig nem töltötték be a 35. életévüket.

1. Szignál (alaptéma) komponálása

A szignál a Művészetek Palotája könnyű, gyors beazonosítására szolgál az elektronikus megjelenések (tv-, rádióspot, internet) során. Hangvétele illeszkedjék a Müpa fiatal, dinamikus arculatához. A szignálnak, vagy mutációjának alkalmasnak kell lennie a Művé-szetek Palotája előcsarnokában a koncertek előtt bejátszott figyel-meztető hívásra (műsorkezdés) is.

2. Hat darab 30 másodperces zenei variáció az alaptémára

A 30 másodperces (a szignál témájára épülő) szerzemény aláfestő zeneként szolgál majd a Művészetek Palotája televíziós, rádiós programajánlói, reklámjai alatt. Ezek egyszerre akár több előadást (több műfajt) hirdetnek. A szerzemény ne hordozza szignifikánsan egyik műfaj zenei sajátosságait sem, viszont készüljön további öt variáció, amely hangulatában kapcsolódik az alábbi műfajokhoz: 1. komolyzene, 2. könnyűzene, 3. jazz, 4. világzene, 5. gyermekprog-ramok.

A szignált és az összes variációt 128 kbps tömörítésű MP3 formátumban várják a szignal@mupa.hu e-mail címre. A győztes pályázónak a pályaművek kottáját is el kell készítenie, és át kell adnia. A pályázónak vállalnia kell a pályaművek eltérő hosszúságú (15, 20, 45 stb. másodperces) mutációinak elkészítését.

A beadási határidő 2007. augusztus 15. A pályázóknak igény esetén és előzetes egyeztetés alapján lehetőségük van személyes szakmai konzultációra.

A nyertes pályázó 100.000.- Ft összegű díjazásban részesül.

A részletes kiírást megtalálja a www.mupa.hu/szignal oldalon vagy az alábbi linkről letölthető.