Ervin

A Művészetek Palotájában folytatódik az orgonabemutató-sorozat

2007.07.09. 00:00

Programkereső

Áprilisban indult el az a példátlan kezdeményezés, amelynek keretében ingyenes programok során mutatják be előadóművészek és építők az ország orgonáit. A következő alkalommal, július 12-én a Művészetek Palotájának hangszerét ismerhetjük meg.
49822d7b-aee0-4421-b980-01caf1c04865

A nagysikerű áprilisi felütésre, amelyről a Fidelio fórumának Orgonabemutatók topicjában is olvashatnak, a Domonkosok templomában került sor Varnus Xavér közreműködésével. A továbbiakban havonta újabb hangszerekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők: május 18-án Deák László és Kecskés Mónika a Ferencesek templomának orgonáját, június 7-én Koloss István, Fehér László és Váradi István a Szent István Bazilika hangszerét mutatta be, június 28-án pedig a Zeneakadémia orgonáját tanulmányozhatták az érdeklődők Pálúr János kalauzolásával. A sorozat július 12-én folytatódik, amikor a Művészetek Palotájának hangszerét ismerhetjük meg Baróti István és Fassang László közreműködésével. Az orgonabarátok augusztusban sem maradnak bemutató nélkül, 26-án az esztergomi Bazilika hangszere kerül sorra.

A programok ingyenesen megtekinthetők, de jelentkezés szükséges: cisz@c2.hu

(2007. július 12. 18:00 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Fassang László és Baróti István orgonabemutatója)