Emma

Dal, opera és oratórium

2007.07.19. 00:00

Programkereső

Az énekes műfajok kedvelőinek 2007 őszén hat előadást kínál a Művészetek Palotája szeptember 16. és december 11. között.
d59b1371-ee7e-4580-9255-6e9f7f565481

Thomas Hampson dalestjén - a Mahler-fesztivál részeként - napjaink egyik legjobb baritonja Mahler dalciklusai mellett a másik kedvenc, Liszt Ferenc darabjait énekli (szeptember 16.). Az erdélyi Demény Attila kamaraoperáit szeptember 21-én láthatjuk, szövegüket Örkény-novellákra, illetve Orwell Állatfarmjára írta Visky András és Lászlóffy Aladár. Félig szcenírozottan kerül színpadra A végzet hatalma. Verdi zenedrámájában a francia primadonna Michéle Crider mellett fellép a grúz Lado Anateli és Badri Maisuradze, a Wagner-napokról is ismert lengyel Tomasz Konieczny (szeptember 29.).

Kiri Te Kanawa, az élő legenda, a zseniális új-zélandi énekesnő, aki Mozartot vagy Richard Strausst épp oly könnyen ad elő, mint maori dalokat vagy musical-részleteket, november 17-én dalesttel üdvözli a budapestieket. Henry Purcell 1691-ben bemutatott Artúr királyát a régizene hazai specialistája, Vashegyi György vezényli a Purcell Kórus és az Orfeó Zenekar élén (november 18.). A Berlini Filharmonikusok már visszatérő zenei vezetőjét, Sir Simon Rattle-t ezúttal a Felvilágosodás Korának Zenekara és Kórusa élén láthatjuk, amikor Schumann ritkán hallható Az éden és a péri című oratóriumát vezényli (december 11-én).

Hampson dalestjét, Verdi és Purcell operáját, valamint a Schumann-oratóriumot a "Hang-színek" című bérlet keretében kedvezményesen is megvásárolhatják az énekes műfajok kedvelői.