Márk

"Szabadság, szerelem" - a magyar kultúra Kínában

2007.07.30. 00:00

Programkereső

A magyar kultúra követei: Lady Valerie Solti, Fehér László, Fischer Iván, Kertész Imre, Kocsis Zoltán, Sebestyén Márta, valamint számos kiemelkedő együttes kapott meghívást Kínába a Magyar Évad kulturális programjainak keretében.
8467c181-2a12-4819-9ba6-eac67d41b091

A "Szabadság, szerelem" – Magyar kultúra Kínában a Magyar Évad keretében 2007/2008 elnevezésű rendezvénysorozaton a magyar kulturális élet több területe mutatkozik be. A program összeállításánál cél volt, hogy a magyar kultúra sokszínűségét legkiválóbb művészeink mutathassák meg, másrészt, hogy a kínai közönség és a kínai partnerek saját ízléseikhez igazodva ismerhessék meg értékeinket.

A program keretében Pekingbe és Sanghajba közel késztáz fő utazik majd ki - harminc eseményre és több mint hatvan előadásra. Jövőre Hong-Kongba és Shenzenbe további több mint száz fő utazik majd. Az előadásokat Peking és Sanghaj legkorszerűbb és legnagyobb presztizsű helyszíneire szervezték: a városok 700–1500 férőhelyes, modern színházi- és koncerttermei, legfontosabb kiállítótermei adnak majd otthont a magyar produkcióknak és kiállításoknak. Fontos és híres fesztiválokba kapcsolódnak majd be, amelyek díszvendégként kezelik a magyar előadókat. Többször nyílik alkalom arra is, hogy magyar és kínai művészek együttműködjenek: Kocsis Zoltán a Sanghaji Operaház Zenekarát vezényli majd, Markó Iván és Keveházi Gábor koreográfiáját kínai zenekar és kórus kíséri, a Budapesti Operettszínház énekesei és táncosai pedig szintén kínai zenekarral lépnek majd fel.

A programok 2007 szeptemberétől egészen 2008 áprilisáig lesznek elosztva. A programsorozat fő szervezője az Oktatási és Kulturális Minisztérium.