Ervin

XVII. Esztergomi Nemzetközi Gitárfesztivál

2007.07.31. 00:00

Programkereső

2007. augusztus 5. és 12. között tizenhetedik alkalommal rendezik meg a gitárosok legnagyobb és legrégebbi találkozóját, a Szendrey-Karper László Nemzetközi Gitárfesztivált Esztergomban.
e9c587bf-9d24-405b-9312-b36ce95d697f

A rendezvény programját délelőttönként mesterkurzusok, hangszerkiállítás, kottavásár, délutánonként zenekari próbák, valamint esténként a meghívott művészek nívós koncertjei alkotják. A megnyitón Jozef Zsapka, a Pozsonyi Egyetem professzora Boris Lenko bandoneon művésszel és Pest Megye Szimfonikus Zenekarával lép fel. A koncerten Astor Piazzolla és Maximo Diego Pujol - Magyarországon még nem hallott - versenyművei hangzanak el az Esztergomi Vármúzeum Lovagtermében.

A fesztivál fellépői között a világ fiatal klasszikus gitárművészeinek legjavát köszönthetjük: Ana Vidovicot az USA-ból, Csáki Andrást Magyarországról, a Kaltchev Guitar Duót Bulgáriából és Roman Viazovskiyt Németországból. A klasszikus gitárkoncertek mellett világzenét is hallhat a közönség, augusztus 7-én a Trio Balkan Strings ad koncertet, 11-én pedig fergeteges flamenco est lesz Javier Conde és Jose Antonio Conde jóvoltából. Augusztus 12-én a fesztivál zárásaként a fesztivál hallgatóiból alakult Bakfark Bálint Nemzetközi Gitárzenekar ad koncertet az esztergomi Bazilikában.

További információ és a részletes program az alábbi honlapon olvasható.