Csilla, Noémi

Zeneszerzők, figyelem!

2007.08.22. 00:00

Programkereső

A Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny pályázatot hirdet a' cappella férfikari kórusművek írására. A pályázat célja a kórusrepertoár bővítése, az arra alkalmas daraboknak a Kórusverseny kötelező darabjai közt való későbbi szerepeltetése.
49283cfe-61fb-49c4-b634-d7db81e13af1

A pályázat nyílt, azon részt vehet minden, 1973. január 1. után született magyar zeneszerző. Pályázni lehet 3-5 perces, nyilvánosságra még nem hozott férfikari kompozícióval. A mű szövege magyar vagy latin nyelvű lehet.

A pályaműveket a Kórusverseny Művészeti Tanácsa bírálja el. A Művészeti Tanács egy darabot jelöl meg a pályázat nyerteséül. A nyertes mű szerzője nettó 150.000.- Ft pályadíjban részesül. A díjnyertes alkotás a Bartók Béla XXIII. Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál keretében, 2008. júliusában kerül bemutatásra.

Beadási határidő: 2007. december 31. A pályaműveket négy példányban kell a Kórusverseny Irodájára eljuttatni. A pályázat jeligés, a szerző adatait lezárt borítékban kell mellékelni.

A szervezők felhívják a tisztelt pályázók figyelmét arra, hogy ha a megzenésíteni kívánt szöveg védett, akkor a magyar szerzői jogi törvény rendelkezéseinek értelmében a védett mű szerzőjétől vagy a szerző jogutódjától a mű felhasználására írásbeli engedélyt kell kérni (autorizáció). A műnek a szerzői jog általi védettsége a szerző halála után 70 évig áll fenn.

A cím, ahova az elkészült pályaműveket várják: FŐNIX Rendezvényszervező Kht., Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny Irodája, 4026 Debrecen, Hunyadi J. u. 1-3.