Alfréd

Elhunyt Richard Bradshaw

2007.08.23. 00:00

Programkereső

Richard Bradshaw, akit augusztus 15-én ért a halál, a Kanadai Operatársaság igazgatója volt és három évtizedet harcolt azért, hogy operaházat építsen Kanadának. Valószínűleg szívroham végzett vele, amikor vakációról tért vissza családjával a torontói Pearson nemzetkozi repülőtérre. Richard Bradshaw 63 éves volt.
fc0bdab8-275b-4887-ae3c-6057b6964efe

A kiváló angol származású karmester nevét az itthoni közönség a Szent Johanna előadás kapcsán ismerhette meg – ami júniusról decemberre halasztódott, mert Bradshaw-nak a repülőtéren ellopták az útlevelét, és bár ő megtett mindent, hogy Budapestre utazhasson, a brit hatóságok a terroristaveszély és a szigorú előírások miatt nem állítottak ki számára új okmányt. Így fosztva meg a magyar közönséget akkor - és sajnos immár örökre - Richard Bradshaw művészetétől.

Bradshaw nemcsak a Kanadai Operatársaság igazgatója volt, hiszen "hagyatékai" között megtalálható a Four Seasons Centre for the Performing Arts is, ami a múlt évben nyitotta meg kauit és igen pozitív kritikát kapott a szakmától és a közönségtől egyaránt.