Konrád, Tivadar

Koto a Régi Zeneakadémián

2007.09.06. 00:00

Programkereső

2007. szeptember 8-án a tokiói Toho Gakuen College tehetséges diákjai mutatkoznak be a nagyközönségnek a Régi Zeneakadémián. Az előadás műsorán Rossini, Beethoven, Weber művei is szerepelnek, továbbá a zenei csemegékre szomjazók a japán népi hagyományú koto nevű hangszerrel is megismerkedhetnek.
65a6617a-3a0a-489b-b861-30d39fc06ba5

A tokiói Toho Gakuen College tehetséges diákjai 2007. szeptember 4-én érkeztek Budapestre, hogy órákat vegyenek a Zeneakadémia professzoraitól, és felkészüljenek a nagyközönség számára is ingyenesen látogatható szombati koncertre. A növendékek ének, zongora, hegedű, fuvola, klarinét, szaxofon, oboa és kamarazenei produkciókkal várják a Régi Zeneakadémiára érkezőket. Az előadásokat tovább színesíti a tokiói intézet diákjainak különleges bemutatója, melyen a japán népi hagyományú hangszer, a koto hangjában gyönyörködhet a koncertre látogató.

Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az esemény kapcsán elmondta: "A Zeneakadémia mindig is fontosnak tartotta a nemzetközi kapcsolatok ápolását. A koncert lehetőséget ad arra, hogy a fiatal külföldi művészek megismerkedjenek Budapest világhírű zeneoktatási intézményével, múltjával és jelenével. Nem utolsó sorban megmérettethetik tudásukat egy minden tekintetben mérvadó művészi mércével."

(2007. szeptember 8. 17:30 Régi Zeneakadémia (Budapest) - A Toho Gakuen College, Tokyo diákjainak koncertje; Bach, Händel, Beethoven, Schubert, Liszt, Chopin, Weber, Dvorák, Brahms, Franck, Saint-Saens, Debussy, Devienne, Puccini, R. Strauss, Doppler, Bartók és Kodály művei; zongora, hegedű, ének, fuvola, klarinét, szaxofon, oboa és kamarazenei produkciók, valamint bemutató a japán népi hagyományú "Koto" nevű hangszerrel; A belépés ingyenes)