Gábor, Karina, Ders

Külföldön is sikeresek

2007.09.09. 00:00

Programkereső

A Magyar Rádió Gyermekkórusa 2007. augusztus 17. és 20. között a németországi Schleswig-Holstein Fesztiválon vendégszerepelt. A fesztivál idei vendége Magyarország volt, a magyar zenekultúrát a legkiválóbb hazai zenekarok, szólisták, klasszikus és népzenei együttesek képviselték.

Az úgynevezett turné-kórus mindössze 34 fiatal énekesből állt, akik karnagyaikkal, Thész Gabriellával és Nemes László Norberttel, valamint Novák Anikóval, a kórus állandó zongorakísérőjével, szólistájával és Gergely Mária menedzserrel utaztak a fesztiválra. Műsoruk gerincét a magyar klasszikusok, Bartók Béla, Kodály Zoltán és Ligeti György művei alkották, de a templomi hangversenyeken az együttes Lassus és Palestrina számos motettáját is elénekelte. A műsor elején és végén egyaránt magyar népdalok csendültek fel. A hangversenyekre jóval a meghirdetett dátum előtt elfogytak a jegyek, a Gyermekkórus teltház előtt énekelt, álló vastapssal ünnepelte őket a közönség mindkét alkalommal.

Az MR Gyerekkórus október 25-én a Duna Palotában lép fel a "Smiling Hospitals" Alapítvány jótékonysági hangversenyén, ahol a koncert első részében Novák Anikó zongoraművész játszik, a második részben a gyerekek Henry Purcell: King Arthur című operájának gyermekkórusra átírt, színpadi változatát adják elő.

(2007. október 25. 19:30 BM Dunapalota (Budapest) - Az MR Gyermekkórus jótékonysági koncertje a "Smiling Hospitals" Alapítvány javára; Purcell: Artúr király; vez.: Nemes László Norbert)