Sándor, Ede

Universitas

2007.09.12. 00:00

Programkereső

Október 1-jén, a Zene Világnapján a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertet ad a Zeneakadémián. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a hangversenyre!
abfb2aed-cb3b-4fdd-94a4-152ce968a6b9

A műsorban Beethoven Egmont nyitánya, IV. G-dúr zongoraversenye valamint Elgar Enigma variációi szerepelnek. Vezényel Hollerung Gábor, zongorán közreműködik Ian Fountain.

A Budafoki Dohnányi Zenekar Magyarország legfiatalabb hivatásos együttese, mely 1970-ben alakult – akkor még ifjúsági zenekarként, majd 1993-ban Budafok-Tétény XXII. kerület Önkormányzatának támogatásával intézményesült önkormányzati hivatásos szimfonikus zenekarrá. Az együttes az utóbbi években egyre jelentősebb szerepet játszik a hazai zenei életben. Évadonként 5-6 önálló bérleti sorozatot rendez a Zeneakadémián, Budafokon, illetve 2005-től már az új Nemzeti Hangversenyteremben is, melyek keretében a zeneirodalom legjelentősebb műveit szólaltatja meg neves magyar és külföldi karmesterek, szólisták közreműködésével. A zenekar nagy hangsúlyt fektet a zeneirodalom kevésbé ismert műveinek, a XX. század alkotásainak, különösen a kortárs magyar szerzők darabjainak megszólaltatására.

Az együttes - tudatos zenekarépítő munkájának köszönhetően - kitűnő zenekari muzsikusok egész sorát nevelte az elmúlt évtizedben. A legnagyobb magyar zenekarok számos koncertmestere, szólam-vezetője, első fúvósa és közel félszáz megbecsült tuttistája került ki soraiból. Az együttes keresett résztvevője a magyar-országi cégek, intézmények különböző ünnepi, jubileumi, reprezentatív rendezvényeinek.

Kérdésünk: Milyen nemzetiségű az est szólistája, Ian Fountain? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.