Konrád, Tivadar

A Villa d'Este szökőkútjai

2007.09.19. 00:00

Programkereső

2007. szeptember 6. és 29. között második alkalommal kerül megrendezésre a Róma melletti Tivoliban a "Jeux d’art á la Villa d’Este" című nemzetközi zenei fesztivál, melynek programja elsősorban Liszt Ferenc emlékét hivatott ápolni. A tivoli reneszánsz villa kertjének ciprusai között, melyek Liszt műveit is megihlették, szeptember 11-én Érdi Tamás zongoraművész adott koncertet.
41b8afe7-a89f-414f-9408-e23c4b8565cf

A koncert programjában Liszt művei mellett, Bartók és az idei emlékévre való tekintettel Kodály Zoltán művei is szerepeltek. A koncert talán legmegkapóbb pillanata az volt, amikor a fiatal zongorista a Villa d’Este szökőkútjainak csobogását Liszt azonos című művéből idézte fel. Érdi Tamás immár harmadik alkalommal szerezhetett varázslatos pillanatokat az olasz közönségnek és további meghívásokat kapott Rómába, Albanóba és Nápolyba.

A fiatal művész idén ősszel és télen is számtalan felkérést kapott. Szeptemberben Veszprém megyében hat iskolában ad Kodály-koncertet, majd 24-én Hajnóczy Júlia operaénekes közreműködésével adnak jótékonysági hangversenyt a veszprémi hátrányos helyzetű gyerekekért. Október 11-én a Művészetek Palotájában a Nemzeti Filharmonikusokkal Mozart d-moll zongoraversenyét játssza Kocsis Zoltán vezényletével, majd egy kanadai koncertkörút után november 11-én újra Rómában lép fel. 24-én Balatonfüreden, december 1-jén a Liszt Múzeumban, 3-án pedig ugyancsak a Nemzeti Hangversenyteremben ad szólóestet. December 14-én Miskolcra hívták meg, 15-én pedig a gödöllői Karácsonyi Koncertren lép fel immár hatodik alkalommal. A 2008-as szezonban Érdi Tamás fellép majd az Auer vonósnégyessel, Schumann estet ad a Zeneakadémián, valamint játszik Rómában, Nápolyban és Lengyelországban is.