Konrád, Tivadar

Játsszunk régi zenét! - III. forduló

2007.09.24. 00:00

Programkereső

Szeptember 14. és 2008. április 19. között rendezik meg a Port.hu - Art Face Seven régizenei estéket. A szervezők igyekeztek egy olyan programot összeállítani, melyben a XII. századtól a XVIII. századig terjedő európai régi zene kiemelkedő darabjai kerülnek a közönség elé. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a sorozat október 14-i koncertjére!
c96fe00d-06c6-4447-9076-5047444e78b7

Ezen az estén Zádori Mária ad koncertet, műsorán Caccini, Monteverdi, Sigismondo d’India zenéje szól majd Marini, Guarino Tasso verseire. A művésznő énekes tanulmányait Nagykanizsán kezdte, majd a Magyar Rádió és Televízió "Ki mit tud?" versenyén első díjat nyert. Alapító tagja az Ars Renata együttesnek, a Magyar Bach Társaságnak és a Magyar Régizenei Társaságnak. Tizenöt évig tagja volt a Magyar Rádió és Televízió Énekkarának. Több mint 40 hanglemezfelvételt készített, nagy részüket a Capella Savariával. Négy alkalommal az Év Hanglemeze díjat is elnyerte.

Repertoárja a XVI. századtól a XIX. századig terjed. Európa szinte valamennyi országában, továbbá Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Izraelben is nagy sikerrel mutatta be művészetét. Korunk olyan jelentős régizenei dirigenseivel működött együtt, mint Ton Koopman, Nicholas McGegan, Hermann Max, Giovanni Antonini.

Kérdésünk: Melyik évben nyerte meg Zádori Mária a Magyar Rádió és Televízió "Ki mit tud?" versenyét? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe egy négyjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.