Sándor, Ede

Játék és muzsika 7x10 percben

2007.09.26. 00:00

Programkereső

A zene világnapján, október 1-jén különleges, új sorozat indul az Óbudai Társaskörben. Az idestova 40 éve, naponta jelentkező rádióműsornak, a Játék és muzsikának hangversenytermi változatát hallgathatják meg az érdeklődők a Kiskorona utca 7-ben.
a561d3eb-f47d-453e-918c-4c7fc60eec3c

Czigány György, a műsor szellemi atyja és megteremtője havonta egy alkalommal teszi fel kérdéseit a zeneirodalom alkotásaival kapcsolatban, amelyeket neves magyar előadók tolmácsolnak. A játékra jelentkezőket érkezéskor sorsolják ki, s műsor során a közönség tagjai is lehetőséget kapnak a válaszadásra. A zeneművek hallgatása közben értékes ajándékok, hangversenyjegyek, CD lemezek találnak gazdára.

Első alkalommal, 2007. október 1-jén, hétfőn este héttől Kukely Júlia operaénekes, Lőwenberg Dániel zongoraművész és a Budapesti Vonósok muzsikálnak. A zene világnapján az érdeklődők még a Magyar Hegedűkészítők Társasága által rendezett hangszerkiállítást is megtekinthetik az Óbudai Társaskör kamaratermében. Ingyenes szaktanácsadás, értékbecslés, állapotfelmérés kapcsolódik a tárlathoz, amelyet október 1-jén 14 órától 23 óráig láthatnak a látogatók.

(2007. október 1. 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Játék és muzsika 7 x 10 percben; Km.: Kukely Júlia (ének), Lőwenberg Dániel (zongora), Budapesti Vonósok (műv. vez.: Botvay Károly); hangversenymester: Bánfalvi Béla; házigazda: Czigány György)