Konrád, Tivadar

Dícsérjétek az Urat!

2007.09.30. 00:00

Programkereső

Megjelent Kovács Szilárd: Laudate Dominum című előjáték- és intonációgyűjteménye, amely a 18. század zenei nyelvezetét használó előjátékokat tartalmaz elsősorban, de a kötetben találhatók romantikus és modern feldolgozások is.
3a0fff92-5386-490c-a141-55ab351fa2f9

A kiadványban helyet kapnak a párütemes intonációk, bicíniumok, rövid fugátók, triós korálok, terjedelmesebb korálelőjátékok, az úgynevezett Orgelbüchlein-típus, a korálfúga és a korálfantázia, sőt apró kottával néhány alternatív harmonizáció is. A kötet megszületésében a liturgikus alkalmazhatóság volt a fő szempont, de cél volt az is, hogy a leendő, vagy már aktívan tevékenykedő egyházzenész kapjon egy kifejezetten a saját énekrepertoárjához kalibrált orgonaiskolát is a Laudate Dominum megvásárlásakor.

A kötet 40 ének feldolgozását (71 oldal kotta) tartalmazza, amelyet püspöki ajánlással, OMCE ajánlással és szerzői kommentárral is elláttak. A Laudate Dominum magánkiadvány, kereskedelmi forgalomban nem kapható. A kötet megrendelhető a szerzőtől, vagy - előzetes egyeztetés után - személyesen is átvehető Debrecenben.

Kapcsolat: kantor@megtestesüles.axelero.net, tel.: (70) 315-1997