Zita, Mariann

Játsszunk régi zenét! - IV. forduló

2007.10.08. 00:00

Programkereső

Szeptember 14. és 2008. április 19. között rendezik meg a Port.hu - Art Face Seven régizenei estéket. A szervezők igyekeztek egy olyan programot összeállítani, melyben a XII. századtól a XVIII. századig terjedő európai régi zene kiemelkedő darabjai kerülnek a közönség elé. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a sorozat október 28-i koncertjére!
a783ad18-50de-4c1f-9e9e-508322084c05

A Budapesti Történeti Múzeumban rendezett koncert címe: Magyar ritmusok (énekelt költészet a XVI-XIX. században). A Vagantes Trio fog játszani, melynek tagjai: Tóth István (furulya, zergekürt, ének), Kálmán Péter (violone, ütőhangszerek) és Szabó István Tinódi-lant díjas (lant, koboz, szólóének) művész, aki az együttes művészeti vezetője is egyben.

A Vagantes Trio fő működési területe a régi magyar énekelt költészet bemutatása. Balassi Bálint, Esterházy Pál, Berzsenyi Dániel, Arany János, Petőfi Sándor és más költők verseit szólaltatják meg egykorú dallamaikkal sokszínű feldolgozásban. Koncertjeiken a magyar zene gyöngyszemei mellett felcsendülnek a közép-európai muzsika magyar vonatkozású hangszeres darabjai is. Repertoárjuk túlnyomó része olyan újdonság és különlegesség, mely csak a Vagantes Trio műsoraiban és lemezein hallható.

Kérdésünk: Hány CD-je jelent meg eddig a Vagantes Triónak? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.