Emma

A Zeneszalonban Szilasi Alex

2007.10.10. 00:00

Programkereső

2007. október 19-étől folytatódik az MTA dísztermében Szilasi Alex 2006-ban elkezdett Chopin-sorozata. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
e3fb48af-523b-4300-897c-d0d5e1db71e2

A szalon-estek a Hungarotonnal és a francia Fuzeau zeneműkiadóval közös kiadásban megjelenő hanglemez- és fakszimile-sorozatot kísérik, amely a 2010-es Chopin bicentennáriumra készülnek el a zeneköltő teljes életművét felölelik. A Zeneszalon és partnerei e kiadványokkal és az azokat kísérő hangversenyekkel tisztelegnek Fryderyk Chopin előtt, aki a XIX. századi szalonkultúra egyik legjelesebb alakja előtt.

A hanglemezre is rögzített sorozat sajátossága, hogy olyan hangszereken játssza Szilasi Alex Chopin műveit, amelynek hangszíne, tónusa és intonációja rendkívül árnyaltan adja vissza a szerző alkotásaiban rejlő technikai és hangzásbeli nüanszokat.

Kérdésünk: Mi annak a manufaktúrának a neve, amely Fryderyk Chopin kedvenc zongoramárkáját gyártotta? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy nevet írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két-két belépőt nyer az október 19-i koncertre.