Márk

Évadnyitás a Savaria Szimfonikus Zenekarnál

2007.10.12. 00:00

Programkereső

Megújulás és építkezés jellemzi mostanában a Savaria Szimfonikus Zenekart. Az elmúlt egy esztendő új, nemzetközi szinten is érthető nevet, új állandó karmestert és igazgatót hozott a szombathelyi társulat életébe. Az idei hangversenyévadot a megszépült, immár komoly technikai háttérrel rendelkező Bartók Teremben kezdik október 19-én.
3d7e36a6-80be-47ad-942c-c2b686f6d82d

Tavaly szeptemberben, amikor Alpaslan Ertüngealp karmester átvette az immáron Savaria Szimfonikus Zenekar művészeti vezetését, akkor, a szintén újonnan megválasztott igazgatóval együtt azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy 3-5 éven belül Szombathely, Vas Megye, a Savaria Szimfonikus Zenekar az ország egyik zenei bástyája, szentélye legyen.

Az elmúlt egy év önmagáért beszél. Sikerek, elismerések itthon és határainkon túl, melynek nívós folytatása a már megszépült Bartók Teremben lesz hallható és látható. Az évad a Szimfónia- és a Líra- bérletek előadásain, magyarországi és külföldi vendégszerepléseinken kívül tartogat más érdekességet is: vendégül látnak egy kiemelkedő tehetségű fiatalokból álló japán dob-együttest, tervezzük a fogyatékkal élők számára is hozzáférhetővé tenni az élő zene élményét, valamint óvodásokat, kisiskolásokat invitálunk hangversenytermünkbe rendhagyó, kötetlen, interaktív zeneórákra.

(2007. október 19. 19:30 Bartók terem (Szombathely)
A Savaria Szimfonikus Zenekar évadnyitó koncertje - Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány; Paganini: Hegedűverseny; Beethoven: Hármasverseny; km.: Ning-Feng, Sebestyén Ernő (hegedű), Mérei Tamás (cselló), Aima Maria Labra-Makk (zongora); vez.: Alpaslan Ertüngealp)