Emma

Éjszakai futás – Hangversenyteremben!

2007.10.22. 00:00

Programkereső

Nem kell sportembernek lenni és nem kell maratoni távokat lefutni ahhoz, hogy megismerkedhessünk az éjszakai futás nyújtotta élménnyel. Elég csak egy helyben ülni, egy mozdulatot sem tenni, csak figyelni, és átadni magunkat a pillanatnak és a zenének. Az eredmény így is garantált, hiszen november 5-én a Night Runner Band diktálja az iramot a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.
8d917bab-7b7a-41cf-bed1-f6d9a9150bf6

Ha az együttes neve egyesek számára talán egy kicsit ismeretlenül cseng is, a formációban közreműködő művészek nevét már kevésbé kell bemutatni. Vasvári Pál azon kevés honi jazzmuzsikusok közé tartozik, akik nem éltek hosszú ideig külföldön, pályájuk során mégis több neves külföldi zenésszel állhattak közösen színpadra. Az ötvenedik születésnapját ünneplő basszusgitáros az In Line zenekar egyik alapító tagjaként már 1999-ben együtt lépett fel Russel Ferranteval, a Yellowjackets együttes egyik oszlopos tagjával. Most ismét együtt állnak közönség elé, de a jelenlegi gárda többi tagjával is többször szerepelt már együtt a zenész. Bob Mintzer, aki szintén a Yellowjackets egyik tagja, ma a világ egyik legjobb szaxofonosa, emellett világszerte elismert zenekarvezető és oktató is. Dean Brown a Brecker Brothers-ben vált ismertté, míg Paco Sery Elefántcsontpartról kelt útra és hódította meg dobjátékával a világot. A Night Runner Band előadását virtuóz hangszerszólók, váratlan kompozíciók jellemzik - igazi fusion jazz modern hangással!

(2007. november 5. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Fókuszban: Night Runner Band; km.: Vasvári Pál (basszusgitár), Bob Mintzer (szoprán- és tenorszaxofon), Russell Ferrante (billentyűs hangszerek), Paco Sery (dob), Manolo Badrena (ütőhangszerek)