Emma

Kodály országa

2007.10.23. 00:00

Programkereső

Országos rendezvénysorozat vette kezdetét október 13-án Kecskeméten a Kodály emlékév alkalmából. Az OKM a Balassi Intézet megbízásából, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségével tizenegy állomást érintő rendezvénysorozatot szervezett, amely november 25-ig tart, a nagyobb magyarországi városokat és Galántát érintve.
4bb16b6d-b70e-4a83-9a93-d8b77a1673e8

A rendezvénysorozat - amely a nagyobb magyarországi városokban és Galántán zajlik - célja, hogy Kodály életműve minél több emberhez eljusson, azokhoz is, akikhez hagyományos módon erre kevesebb az esély. Ezért a felkeresett városok bevásárlóközpontjaiban, illetve forgalmas közterein zajló rendezvényeken a felkért helyi kórusok tolmácsolásában Kodály-kórusművek hangzanak el. A koncertek szüneteiben felvételről szóló Kodály-zeneműveket hallgathat, valamint egy kivetítőn Kodály életművét bemutató képeket, filmrészleteket nézhet meg a közönség, illetve Kodály életútját és munkásságát bemutató szóróanyagot osztanak szét az érdeklődőknek.

A fellépő kórusok között a rendezvénysorozat utolsó állomásán, Budapesten, a Westend City Centerben kisorsolnak egy három napos utat, amelynek résztvevői Kodály életútjának fontosabb állomásait keresik fel a Felvidéken.

A rendezvénysorozat helyszínei és időpontjai:
október 13-14. Kecskemét, Szolnok
október 20. Debrecen
október 27-28. Sopron, Győr
november 4-5. Pécs, Szeged
november 11-12. Nyíregyháza, Miskolc
november 18. Galánta
november 25. Budapest