Márk

Egész nap Kodály

2007.10.27. 00:00

Programkereső

Egész napos, ingyenesen látogatható rendezvénysorozatra várják a közönséget a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2007. december 12-én. A nap folyamán az ország legjobb kórusai, zenekarai és zeneművészei adják elő Kodály műveit reggel tíz órától késő estig.
6d9b7a00-6419-4f36-be8d-892a6dfd5c51

Az OKM támogatásának köszönhetően a közönség soraiban ott ülhet majd 400 művészeti képzésben részt vevő tanuló is, akik számára ebből az alkalomból egész napos kulturális programot szervez a minisztérium.

Az eseményen számos zenekar, kórus és zenész lép fel. A zenekarok közül a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Győri Filharmonikus Zenekar, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Debreceni Kodály Kórus és Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Kórus fogadta el a meghívást.

A kórusokat az Angelica Leánykar, az Aurin leánykar (Kecskemét), a Bartók Béla Férfikar (Pécs), a Cantate Vegyeskar, a Debreceni Kántus és Partiumi Egyetem Vegyeskara, a Győri Leánykar, a Kodály Iskola Bartók Leánykara (Pécs), a Kodály Zoltán Zenei Általános Iskola Kórusa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kórusa, a Magnificat Gyermekkar, a Monterverdi Kórus, az MR Gyerekkórus és a Pro Musica (Nyíregyháza) képviseli.

De ott lesz Asztalos Bence, Brickner Szabolcs, Cser Krisztián, Érsek Dóra, Farkas Gábor, Geiger Lajos, Honinger László, Laczák Borbála, Orendt Gyula, Polyák Vali és Sólyom-Nagy Sándor énekesek, valamint Bogányi Gergely, Várjon Dénes és Vásáry Tamás zongoristák is. A hegedűsöket Kelemen Barnabás, Kokas Katalin és Perényi Eszter, a csellistákat Mező László és Perényi Miklós, a vonósnégyeseket a Bartók Vonósnégyes és a Kodály Vonósnégyes képviseli.