György

Komponálj! Jelentkezz!

2007.11.01. 00:00

Programkereső

Fiatal zeneszerzők és előadók jelentkezését várja a 2008-ban ötödik születésnapját ünneplő IKZE – Ifjúsági Kortárs Zenei Estek – Fesztivál. A pályázni kívánó zeneszerzők 2007. december 1-ig, az előadók pedig 2008. január 8-ig küldhetik el jelentkezésüket.
dd510f81-c35e-4127-b11b-13a8ac48298b

Az IKZE eddigi hangversenyein több mint 2500 hallgató ismerkedhetett meg a ma születő kompozíciók legfrissebb válogatásával, és azokkal a kreatív előadókkal, akik komoly munkával emlékezetes koncerteket adtak az Óbudai Társaskörben. De mi is ez az IKZE? Úgy tűnik, a fiatal zenészgenerációk előszeretettel használnak furcsa mozaikszavakat tevékenységük, csoportjuk, fórumuk elnevezéseként: ki ne hallotta volna már a köznyelv részévé vált UMZE, FőZőCSő, UZU, EAR stb. kifejezéseket, amik mögött bonyolult, sok szótagos, nem igazán újító és még annál is kevésbé hangzatos szóösszetételek állnak? Na hát az IKZE is valami ilyesmit takar: Ifjúsági Kortárs Zenei Estek, vagyis egy háromnapos koncertsorozat, ami a fiatal magyar zeneszerzők új kompozícióit népszerűsíti jeles hangszeres kollégáik tolmácsolásában. A hosszú név azonban ne ijesszen el senkit: egy nagyon sokszínű, magas élvezeti értékű, izgalmas és lendületes hétvégi fesztiválról van szó, amelyet 2008. február 29. és március 2. között immár ötödször rendeznek meg az Óbudai Társaskörben.
Szeretnél Te is mindennek a részese lenni? Gyere el, és hallgasd meg a koncerteket, vagy komponálj és jelentkezz, vagy küldj fényképet, életrajzot, felvételt, és jelentkezz előadónak! Részletes információ a www.ikze.hu honlapon található.