Emil, Csanád

Kodály országa Pécsett és Szegeden

2007.11.05. 00:00

Programkereső

Pécsett és Szegeden folytatódott a Kodály országa című rendezvénysorozat, amely ezen a hétvégén több szempontból is különlegesnek bizonyult.
cf616c7f-6e83-4cca-853c-238fbcd600c0

Szokatlanul sok egyéni műsorszámmal örvendeztették meg a Pécs Plaza vendégeit 2007. november 3-án, szombaton 14.00 és 17.00 óra között a rendezvénysorozat fellépői. Nagy meglepetést keltett, amikor ebben a szokatlan térben felcsendültek Kodály Zoltán szerzeményei Király Csaba zongoraművész előadásában. Rózsa Bernadett többszörös Arany Páva-díjas énekes, valamint Drinóczi Éva, Tillai Tímea és Kaposvári Szilvia a Mester által gyűjtött népdalokkal kedveskedtek a közönségnek. A Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Liszt Ferenc Zeneiskola diákjai hangszeres produkciókat mutattak be. A Mátyás király Utcai Általános Iskola és a Jókai Mór Utcai Általános Iskola kórusa pedig az őszi szünet ellenére a vártnál jóval nagyobb létszámban lépett színpadra, ráadásul a diákok kérésére több dalt énekeltek el, mint ahogy eredetileg tervezték.

Másnap Kis Judit énekes, illetve Erdélyi András és Soczó Gabriella fúvósok léptek fel a Szeged Plazában. 2007. november 4-én, vasárnap, 14.00 és 16.00 óra között zajló rendezvényen azonban egyértelműen a MÁV Hazánk Kórus volt a közönség kedvence. Nem véletlenül, hiszen több mint egy órát át tartó koncertet adtak a bevásárlóközpontban.