Hella

Hungaroton Társaskör Óbudán

2007.11.07. 00:00

Programkereső

A Hungaroton klasszikus zenei újdonságairól eddig leginkább a Bartók Rádió Hangraforgó című műsorából tájékozódhattak az érdekődők. A rádió műsorszerkezetének átalakulása miatt ez a lehetőség megszűnt, de az Óbudai Társaskör teret ad egy CD bemutató hangversenysorozatnak, melynek első estjére 2007. november 15-én este hétkor kerül sor.
4bb61c8a-e65b-4251-a8c6-58c64079250b

A Hungaroton Társaskör havonta egy alkalommal jelentkező, élő hanglemezbemutatói ugyan nem fedik le az országot hallgatottságban, mégis többletet jelentenek a közönségnek, hiszen a Hungaroton, a Gramofon és a Társaskör együttműködésének köszönhetően az érdeklődők közel kerülhetnek nemcsak a művekhez, hanem az előadókhoz is. Az igényes zenekedvelők folyóiratának, a Gramofonnak a főszerkesztője, Retkes Attila lesz az estek avatott házigazdája. A helyszínen kedvezményes áron vásárolhatók meg a bemutatott lemezek, valamint a Hungaroton azokhoz kapcsolható más kiadványai is.

A CD bemutató hangversenysorozat első estje 2007. november 15-én lesz. A koncerten a Németh Pál fuvolaművész vezette Savaria Baroque Orchestra lemezeiből hallhat válogatást a publikum. González Mónika (szoprán), Vitárius Piroska (hegedű), a Savaria Baroque Orchestra, valamint Németh Pál közreműködésével az érdeklődők Maddalena Laura Lombardini Sirmen, Michael Haydn, Baldassare Galuppi és Joseph Bodin de Boismortier felvételeinek tapsolhatnak.

2007. november 15. 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Válogatás a Savaria Baroque Orchestra lemezeiből; Sirmen, M. Haydn, Galuppi és Boismortier művei; km.: Gonzalez Mónika (szoprán), Vitárius Piroska (hegedű), Németh Pál (fuvola), Savaria Baroque Orchestra; műsorvez.: Retkes Attila)