Hella

Jótékonysági koncert a Zeneakadémia Bartók Béla Kollégiuma javára

2007.11.08. 00:00

Programkereső

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Kollégiumának javára rendeznek rendhagyó koncertet december 2-án a Zeneakadémián. Az esemény azért különleges, mert nemcsak mostani, hanem egykori kollégisták, azóta világjáró művészekké lett zenészek is fellépnek a koncerten.
ed250125-7cc9-4e06-9285-5dfc8de36fe1

Aki volt valaha kollégista akár középiskolásként, akár főiskolásként vagy egyetemistaként tudhatja, hogy a kollégista létet hangulatos beszélgetések, közös játékok, esti kikapcsolódások tesznek színessé, emlékezetessé. A Zeneakadémia kollégistái számára ezen tevékenységekhez, valamint a még fontosabb gyakorláshoz, tanuláshoz patinás rezidenciájuk, a VII. kerületi Városligeti fasor 33. alatt található Bartók Béla Kollégium biztosít teret. Az épületben lakó művészpalánták úgy döntöttek, összefognak, és jótékonysági hangversenyt rendeznek kollégiumuk javára.

A koncerten hajdani és jelenlegi kollégisták lépnek fel, és köztük olyanok is, akik ma már a Zeneakadémia elismert, turnézó művésztanárai, vagy a Magyar Állami Operaház énekművészei, vagyis a magyar zenei élet meghatározó személyiségei. A közönséget meglepetésműsorral, meglepetés-fellépőkkel várják, és még a szünetben sem hagyják unatkozni a tisztelt nagyérdeműt.

A szervezők nagy örömére szolgálna, ha hangversenyükre minél többen el tudnának jönni azok közül, akik valaha a kollégium lakói voltak. A Nagyterem előtti tablón – amelyet már legalább egy héttel a koncert előtt elhelyeznek – a kollégium fotóalbumából láthatnak majd fényképeket az érdeklődők, de olvashatnak majd krónikáskönyvi bejegyzéseket, valamint visszaemlékezéseket is. Mivel névtelen fotók is kiállításra kerülnek, remélik, hogy a koncertre ellátogatók között olyan kedves hajdani kollégiumlakók is ott lesznek majd, akik ráismernek magukra és régi barátaikra a fényképeken.

(2007. december 2. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Hajdani és jelenlegi kollégisták a Zeneakadémia Bartók Béla Kollégiumáért (jótékonysági est); km.: Erdei Péter, Farkas Gábor, Gyöngyössy Zoltán, Jandó Jenő, Karasszon Dénes, Komlós Katalin, Korb Attila, Kovács Zoltán, Kováts Kolos, Lucz Ilona, Matuz István, Németh Gergely, Prunyi Ilona, Reményi Orsoly, Sebestyén Márta, Szentpáli Roland, Terray Boglárka, Tösér Dániel, Wiedemann Bernadett, Zsigmondné Pap Éva; jegyár: 2000, 3000, 4000 Ft)