Eszter, Eliza

Bartók Béla Kollégium játék

2007.11.23. 00:00

Programkereső

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Kollégiumának javára rendeznek rendhagyó koncertet december 2-án a Zeneakadémián. Az esemény azért különleges, mert nemcsak mostani, hanem egykori kollégisták, azóta világjáró művészekké lett zenészek is fellépnek a koncerten. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
ed250125-7cc9-4e06-9285-5dfc8de36fe1

Aki volt valaha kollégista akár középiskolásként, akár főiskolásként vagy egyetemistaként tudhatja, hogy a kollégista létet hangulatos beszélgetések, közös játékok, esti kikapcsolódások tesznek színessé, emlékezetessé. A Zeneakadémia kollégistái számára ezen tevékenységekhez, valamint a még fontosabb gyakorláshoz, tanuláshoz patinás rezidenciájuk, a VII. kerületi Városligeti fasor 33. alatt található Bartók Béla Kollégium biztosít teret. Az épületben lakó művészpalánták úgy döntöttek, összefognak, és jótékonysági hangversenyt rendeznek kollégiumuk javára.

A koncerten hajdani és jelenlegi kollégisták lépnek fel, és köztük olyanok is, akik ma már a Zeneakadémia elismert, turnézó művésztanárai, vagy a Magyar Állami Operaház énekművészei, vagyis a magyar zenei élet meghatározó személyiségei. A közönséget meglepetésműsorral, meglepetés-fellépőkkel várják, és még a szünetben sem hagyják unatkozni a tisztelt nagyérdeműt.

A szervezők nagy örömére szolgálna, ha hangversenyükre minél többen el tudnának jönni azok közül, akik valaha a kollégium lakói voltak. A Nagyterem előtti tablón – amelyet már legalább egy héttel a koncert előtt elhelyeznek – a kollégium fotóalbumából láthatnak majd fényképeket az érdeklődők, de olvashatnak majd krónikáskönyvi bejegyzéseket, valamint visszaemlékezéseket is. Mivel névtelen fotók is kiállításra kerülnek, remélik, hogy a koncertre ellátogatók között olyan kedves hajdani kollégiumlakók is ott lesznek majd, akik ráismernek magukra és régi barátaikra a fényképeken.

Kérdésünk: Ki tervezte a kollégium épületét? (Kéjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe a teljes nevet írja!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.