Hella

Operamagazin - évadonként négyszer

2007.11.26. 00:00

Programkereső

Bő hatvan év után újra van saját újságja a Magyar Állami Operaháznak: az Operamagazin című kiadvány a régi és új, valamint a leendő operabarátokat egyaránt szeretné megszólítani.
c37b43dd-78d0-420e-bd74-72688efe5b24

A Gramofon - Klasszikus és Jazz zenei lappal együttműködésben készülő újság szerkesztői tartalmi szempontból kettős célt tűztek maguk elé: egyrészt az Operaház tevékenységének minél sokszínűbb bemutatását, másrészt figyelemmel kívánják kísérni a magyar operajátszás egyéb műhelyei, és a külföldi operaélet legfontosabb eseményeit is. A bemutatkozó szám központjában természtesen a most szombaton bemutatott Elektra áll: interjút olvashatunk a rendező Kovalik Balázzsal éppúgy, mint az előadás két sztárjával, Nadine Secunde-val és Agnes Baltsa-val.

Az új zenei periodika a mostani, bemutatkozó számot követően négyszer egy évben - februárban, áprilisban, szeptemberben és novemberben - jelenik majd meg, főszerkesztője Retkes Attila, felelős szerkesztője Bánó András, művészeti vezetője pedig Práczky István. A négyezer példányban megjelenő, 52 oldalas, színes kiadvány egyelőre az Operaházban és a fontosabb zeneműboltokban hozzáférhető, 480 forintos áron.