Konrád, Tivadar

Hauser Adrienne a Zeneakadémián

2007.12.01. 00:00

Programkereső

Hauser Adrienn, aki az elmúlt években Európa szinte valamennyi országában koncertezett, és hangversenyeket adott Egyiptomban és Indiában is, december 7-én a Zeneakadémián lép fel.
92b8b31d-a014-471e-903d-c553e3cf79ab

Hauser Adrienne pályája 1985-ben indult, amikor III. díjat nyert a Magyar Rádió Zongoraversenyén. Számos fesztiválon szerepelt, többek között a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Nemzetközi Bartók Fesztiválon, az Interforumon, a lengyelországi Chopin, a Fazioli és a svájci Bellerive fesztiválokon. Koncertezett Európában, Egyiptomban és Indiában is. A Magyar Rádiónál több mint negyven felvételét archiválták. Hanglemezei közül a Hungarotonnál kiadott, Eötvös Péter vezényletével készült Stravinsky Les Noces felvétele Magyarországon az Év hanglemeze díjat nyerte el. 1998-ban megalapította a Tiszadobi Zongorafesztivált, amely öt év alatt nemcsak a nemzetközi zenei élet elismerését nyerte el, hanem a Henry Ford díjat is. A Zongorafesztiválnak jelenleg is művészeti igazgatója. 12 éve alapítványt hozott létre Kocsis Zoltánnal a tehetséges gyerekekért Mátészalkán, ahol minden évben jótékonysági koncertet ad. Mátészalka városa Pro Urbe, Díszpolgári és Tiszadob, Díszpolgári címmel ajándékozta meg a térségért tett művészeti tevékenységéért.

(2007. december 7. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Hauser Adrienne (zongora) koncertje; Beethoven: Rondo a capriccio, op. 129; Schubert-Liszt: Wohin?; Die Stadt; Der Wanderer; Die junge Nonne; Wagner-Liszt: Isoldens Liebestod; Liszt: IV. Elfelejtett keringő; Valse Impromptu; Reger: Albumblatt; Abenddämmerung; Rahmanyinov: Corelli variációk, op. 42)