Emma

A kalapács alatt: Cziffra-dokumentumok

2007.12.03. 00:00

Programkereső

A Fidelio és a Vivace Zenei Antikvárium együttműködésében 2007. december 3-tól kezdve minden héten egy-egy zenei ritkaság kerül virtuális kalapács alá. A honlapunkon megjelenő tételek elsősorban magyar vonatkozásúak, de olyan kiadványok is szerepelnek majd, amelyek nemzetközi érdeklődésre is számot tarthatnak.
af861396-9cc0-4697-807b-c9d79ed0faf9

Magyarországon ma még csak kevesen gyűjtenek zenei vonatkozású relikviákat (itt elsősorban a papíralapú kiadványokra, nyomtatványokra gondolunk), noha külföldön – például Németországban és Angliában – ennek jelentős hagyománya van. A gyűjtőszenvedélyt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legjelentősebb aukciós házak (Sotheby’s, Dorotheum) évente több olyan sikeres árverést is tartanak, amelyen kizárólag zenei tárgyú dokumentumok szerepelnek. Persze sem a Fidelio, sem a Vivace nem akar ezek vetélytársa lenni, éppen ezért az első időkben, mondhatni, filléres árról indulnak majd a tételek. Ennek több oka is van: egyrészt meg kívánjuk mutatni, mily sok felfedezetlen ritkaság kötődik a magyar zenéhez, vagy a hazai muzsikusokhoz, másrészt pedig fel szeretnénk ébreszteni a gyűjtőkedvet, hogy így egyre többen hozzájuthassanak olyan ritkaságokhoz, amelyekkel egyébként csak könyvtárakban, vagy kiállításokon találkozhatnak. Sikeres licitálást kívánunk!

Licit tárgya: [Cziffra, György] - La Sacem. [Koncertkísérő füzet] - Párizs, 1969. [4], [24] p. 305 mm - Cziffra György sajátkezű dedikációjával: "Toutes mes amitié vostre! G. Cziffra 1969", illetve ifj. Cziffra György sajátkezű ajánlásával: "Toujours affectuesement votre Cziffra" Az előzőleg tévesen Cziffra György sajátkezű aláírásával hirdetett képeslapot (150x105 mm. "Kívánunk sok boldogságot és egészséget szeretettel Georges és Soleila Cziffra.") a győztes licitáló ajándékba kapja.
Licit vége: 2007. december 9. 23:59
Kikiáltási ár: 1000 Ft
Licitlépcső: 1000 Ft

A licit nyertese: szuhoj37