Konrád

Diótörő bábokkal és a Nemzeti Filharmonikusokkal

2007.12.03. 00:00

Programkereső

A karácsony előtti napokban, december 21-én és 22-én a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán vezényletével Csajkovszkij Diótörőjét adják elő oly módon, hogy a zenekar levonul a zenekari árokba, és átadja helyét a Budapest Bábszínház művészeinek, akik évtizedek óta nagy sikerrel játszott előadásukat most a zenekar élő zenei kíséretével mutatják be. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet az előadásokra!
66a75329-1cd9-46b3-a26c-08a6aa3a7244

Ez a produkció a Nemzeti Filharmonikusok és a Budapest Bábszínház együttműködésének újabb állomását jelenti: első közös előadásuk Bartók táncjátéka, A fából faragott királyfi volt, melyet 2005 szeptemberében mutattak be ugyanitt, ezt követte 2007 januárjában Stravinsky Petruskájának nagy sikerű előadása – a Diótörő pedig immár a harmadik a sorban. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel a produkció két egymást követő napon látható-hallható a Művészetek Palotájában.

Kérdésünk: A Diótörőben elhangzó keringő Csajkovszkij egyik legnépszerűbb kompozíciója lett. Milyen néven emlegetik ezt a keringőt? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk a december 21-i, egy másik játékosunk pedig a december 22-i koncertre nyer két jegyet.