Márk

A kalapács alatt: Stravinsky-dokumentum

2007.12.10. 00:00

Programkereső

A Fidelio és a Vivace Zenei Antikvárium együttműködésében 2007. december 3-tól kezdve minden héten egy-egy zenei ritkaság kerül virtuális kalapács alá. A honlapunkon megjelenő tételek elsősorban magyar vonatkozásúak, de olyan kiadványok is szerepelnek majd, amelyek nemzetközi érdeklődésre is számot tarthatnak.
a3134219-a40e-42a2-a9eb-9e9d0bbb5ffa

Magyarországon ma még csak kevesen gyűjtenek zenei vonatkozású relikviákat (itt elsősorban a papíralapú kiadványokra, nyomtatványokra gondolunk), noha külföldön – például Németországban és Angliában – ennek jelentős hagyománya van. A gyűjtőszenvedélyt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legjelentősebb aukciós házak (Sotheby’s, Dorotheum) évente több olyan sikeres árverést is tartanak, amelyen kizárólag zenei tárgyú dokumentumok szerepelnek. Persze sem a Fidelio, sem a Vivace nem akar ezek vetélytársa lenni, éppen ezért az első időkben, mondhatni, filléres árról indulnak majd a tételek. Ennek több oka is van: egyrészt meg kívánjuk mutatni, mily sok felfedezetlen ritkaság kötődik a magyar zenéhez, vagy a hazai muzsikusokhoz, másrészt pedig fel szeretnénk ébreszteni a gyűjtőkedvet, hogy így egyre többen hozzájuthassanak olyan ritkaságokhoz, amelyekkel egyébként csak könyvtárakban, vagy kiállításokon találkozhatnak. Sikeres licitálást kívánunk!

Licit tárgya: Eredeti műsorlap. Festival Strawinsky. 1931. december 17. Salle Pleyel. Les Artistes Associés de l’Orchestre Symphonique de Paris. Vezényel: I. Strawinsky. 210x135 mm. A műsor második darabja a Ragtime, az előadás közreműködője Rácz Aladár.
Licit vége: 2007. december 16. 23:59
Kikiáltási ár: 1000 Ft
Licitlépcső: 1000 Ft

A licit nyertese: no para