Ervin

Hungaroton Társaskör

2007.12.11. 00:00

Programkereső

A Hungaroton klasszikus zenei újdonságairól ezután élő hanglemezbemutatókon is tájékozódhat a közönség az Óbudai Társaskörben. A havonta egy alkalommal jelentkező esteken nemcsak a művekhez, hanem az előadókhoz is közel kerülhetnek az érdeklődők.
0cf1b1f5-d624-4484-abc3-6e6c58b6c60e

2007. december 13-án, csütörtökön este héttől két magyar zeneszerző és zenepedagógus, Weiner Leó és Hubay Jenő műveit mutatják be a Kiskorona utca 7-ben. Elsőként abból a négy CD-lemezből idéz Kassai István zongoraművész, a magyar zenetörténet lelkes művész-kutatója, melyeken a kevéssé ismert weineri zongoratermést rögzítette. Az est második felében Hubay Jenő, az egyik legjelentősebb iskolateremtő magyar hegedűs műveinek összkiadásából mutat be néhányat Szecsődi Ferenc, aki a 13 CD-re rúgó (most 10. korongjánál tartó) hegedű-zongoramű összkiadásra vállalkozott partnerével, Kassai Istvánnal. Az est házigazdája Retkes Attila, a Gramofon főszerkesztője. A helyszínen kedvezményes áron vásárolhatók meg a bemutatott lemezek, valamint a Hungaroton más kiadványai is.

(2007. december 13. 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest) - Válogatás Weiner Leó és Hubay Jenő műveinek lemezeiből; km.: Kassai István (zongora), Szecsődi Ferenc (hegedű); műsorvez.: Retkes Attila; Hungaroton Társaskör - CD-bemutató hangversenysorozat/2)