Béla

"Kamara-órák" Várjon Dénessel

2008.01.09. 00:00

Programkereső

Várjon Dénes zongoraművész a Zeneakadémia Alma Mater koncertsorozata keretében, két alkalommal, az intézmény egykori és jelenlegi hallgatóival együtt izgalmas kamarazenei koncertekkel várja a közönséget. Az első, január 9-i hangversenyen Schumann, Brahms és Dohnányi művei csendülnek fel.
7aa1c2b4-bbed-429b-97c6-27769d2f2cb2

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 2005-ben indított saját rendezésű hangversenysorozata, az Alma Mater koncertek sorában idén izgalmas kamarazenei előadások közül is választhat a zenekedvelő közönség. Az intézmény az oktatást és a saját szervezésű hangversenyeket tekintve is kiemelt hangsúlyt helyez a kamarazene műfajára. A Várjon Dénes zongoraművész vezetésével zajló "kamara-órákon" Dohnányi egy-egy műve, valamint a zeneszerző által kedvelt művek hangzanak fel a Zeneakadémia régi és új tehetségeinek közreműködésével.

(2008. január 9. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Várjon Dénes (zongora) koncertje; Schumann: Fantasiestücke; Brahms: a-moll trió; Dohnányi: c-moll zongoraötöse; km.: Dóczi Áron, Laskai Zsuzsa (hegedű), Józsa Gabriella (brácsa), Székely István (klarinét), Rohmann Ditta (cselló)